ladda ner online Ingen väg tillbaka : uppbrott till ett nytt liv epub pdf

ladda ner online Ingen väg tillbaka : uppbrott till ett nytt liv epub pdf

Ingen väg tillbaka : uppbrott till ett nytt liv

  • Siffra: 742079758969965
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.0/5 (Votes: 3128)
  • Paperback : 103 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Då Maria Blumencron gjorde sin första dokumentärfilm Flykten över Himalaya mötte hon sex tibetanska barn på gränsen mellan Tibet och Nepal, i slutet av deras fjorton dagar långa flykt över de drygt femtusen meter höga bergspassen tillsammans med guiden Nima. Ett av barnen var den då nio åriga Chime Yangzom och året var 2000. 2011 skrev Maria denna uppföljning tillsammans med Chime. Här berättar båda om vad som hände då, vad som hade hänt innan och vad som har hänt sedan dess.

Vägar öppnar sig när vi går dem!

Vad händer när en österrikisk kvinna på 5300 meters höjd i Himalaya möter sex små barn på flykt ur Tibet? En ny och ovanlig familj skapas. Elva år efter deras ödesmättade möte i bergskedjan mellan Tibet och Nepal skildrar Maria och Chime här sex små barns livsfarliga flykt och tiden som följde därefter i Dalai Lamas skolor i nordindiska Dharamsala, långt borta från föräldrar och familj. Sin familj har de inte återsett sedan flykten. I den turbulenta "livsregin" formad av den österrikiska filmmakerskan, som själv som liten flicka övergavs av sin mamma, blir de sex rotlösa barnen och Maria Blumencron till en själsfamilj.

Chime och hennes adoptivmor Maria berättar på ett nära och humoristiskt sätt hur en traumatisk barndom till slut ändå kan mynna ut i ett rikt liv.

Boken är på 314 sidor med 16 sidor färgbilder.

Relaterade böcker